EDILKAMIN
EDILKAMIN in Italie

Edilkamin pelletkachels (modellen)

 

PELLETKACHEL EDILKAMIN :
Algemene garantie van 2 jaar op het volledige toestel.
5 jaar garantie gietijzeren binnen structuur en het vuurkorfje.

Edilkamin leider in de pelletkachel sector

Edilkamin : innovatief met warmte sinds 1963.

Kleine voorstelling toonzaal Milaan :

 

 

Edilkamin pelletkachels & pelletketels

 

De kachels en haarden van Edilkamin zijn uniek.  Een ganse groep van mensen zet zich dagelijks in en dit in diverse landen van Europa.  In een aantal landen hebben zij een eigen vestiging. Voor de BENELUX is dat een exclusieve verdeler voor enkel Edilkamin producten.

De vestiging van deze Edilkamin groothandel-invoerder is op een 15 km van Luik gevestigd.

Edilkamin pelletkachels demowagen

De hoofdzetel van Edilkamin bevindt zich in Lainate (Milaan). Milaan is zeer goed bereikbaar zowel via de weg als via de luchthavens. Milaan is een kruispunt van handelswegen en heeft een internationale uitstraling. Op ongeveer 1,5 uur rijden van Milaan bevindt zich de productie met name in Gabbioneta (Cremona).
Edilkamin heeft een eigen gieterij voor het gietijzer dewelke U terugvindt in elke pelletkachel of thermokachel.  
Het gietijzer wordt geproduceerd in een afzonderlijke vestiging van Edilkamin namelijk in Pratola Peligna (L'aquila) of ongeveer 650 km. van de hoofdzetel. Daarbuiten is er nog een marmerslijperij in Nuvolera (Brescia).

Bij Edilkamin worden per jaar ongeveer 60.000 kachels gebouwd. Zowel pelletkachels als houtkachels. Beide soorten kachels kunnen ook uitgerust worden zodat ze warm water produceren. Dit zijn hydrokachels en thermokachels.

Alle producten van dragen het CE merk en zijn conform de geharmoniseerde Europese productnormen.

Vanuit Cremona gebeurt de centrale uitbating in een ruimte van 52.000 m2. Cremona bevindt zich op ongeveer 1,5 uur afstand van Milaan. Het is daar dat vervaardigde producten aankomen en geassembleerd worden, voor het verwezenlijken van haarden en kachels.

Gietijzer wordt verwerkt in elke pelletkachel. Het is zelfs een fundamenteel onderdeel van de haarden en pelletkachels. Gietijzer verlengt ook de levensduur van je kachel.
Deze producent is de enige firma in deze sector die haar eigen gieterij heeft, waar ze zeer betrouwbaar en kwalitatief gietijzer vervaardigt. Het gieten gebeurt in mallen onder druk, hetgeen de kwaliteit van het gietijzer aanzienlijk verhoogt.

Levensduur pelletkachel ?

De levensduur van de verbrandingskamer wanneer deze uit gietijzer bestaat is 20 a 25 jaar.
Daartegenover staat staal met een levensduur van ongeveer 10 jaar. Dit is ook de reden waarom bij diverse pelletkachelbouwers chamottesteen in de verbrandingskamer wordt geplaatst om alzo het staal te kunnen beschermen.

In Bresca (een regio die gespecialiseerd is in marmer) wordt de bekleding gerealiseerd (van het snijden tot het verpakken van de platen). Hier worden de producten verwerkt met de meest moderne machines, gecombineerd met ambachtelijk vakmanschap.

Edilkamin heeft een pelletkachel voor iedereen. Diverse vermogens, kleurtjes en uitvoeringen.

Pelletkachels van Edilkamin hebben een gestuwde rookafvoer via de gevel of schoorsteenkanaal.