Edilkamin
uw producent van pelletkachels

Pelletkachel, pelletkachels

Op afspraak komen wij aan huis.  Dit heeft als voordeel dat we onmiddellijk kunnen inschatten met welke kosten we moeten rekening houden voor uw project.

Na een plaatsbezoek ontvangt U een offerte binnen enkele dagen.

Wij plaatsen pelletkachels en pelletketels ook buiten Limburg.


Heeft een pelletkachel een schoorsteen nodig !!

Theoretisch kan een pelletkachel werken zonder schoorsteen, maar dit wordt niet aanbevolen door de constructeurs.  Doe het ook niet  !!!

Neem zeker de garantiebepalingen door van de diverse pelletkachel- en thermokachel constructeurs. U zal geen producent vinden die deze wijze van installeren aanbeveelt.

Laat U niets op de mouw spellen.  Enkel de garantiebepalingen van de constructeur gelden.

Een grote groep van pelletkachel gebruikers installeert een korte schoorsteen.

We hebben zelf de test gedaan met een korte enkelwandige en dubbelwandige schoorsteen.  In de enkelwandige schoorsteen is er veel meer aanslag dan bij een dubbelwandige schoorsteen.  De afzetting van deeltjes in je schoorsteen heeft ook te maken met het soort pellets wat U gebruikt.  Maar het belangrijkste is de afzetting voorkomen door een dubbelwandige schoorsteen te installeren.  Rook en roet zijn steeds vervuilend.

Veel bezoekers hebben het moeilijk met de keuze tussen een houtkachel of een pelletkachel !!!

Wanneer U beschikt over VEEL GRATIS HOUT is de keuze reeds genomen.  Zeker wanneer U het graag doet om hout te verzamelen en te bewerken.  In dit geval kiest U voor een houtkachel eventueel zelfs met ventilator.

Heeft u niet meer de energie om het hout te verzamelen.  Wordt U misschien al wat ouder dan is de aanschaf van een pelletkachel de oplossing.  U heeft bijna geen werk meer.

Indien U zeker bent nooit houtblokken gaan te gebruiken is de keuze voor een pelletkachel evident. 

Dan rest enkel nog te vraag indien U de ganse woning wenst te vewarmen kiest U voor een thermokachel of pelletketel.

Indien je slechts 1 of 2 ruimtes wenst te verwarmen kiest U best voor een pelletkachel met kanalisatie. 

  

Wat is een pelletkachel

 

Een pelletkachel is een houtkachel waarin pellets (houtkorrels) gestookt worden ipv houtblokken.  Een pelletkachel is volledig regelbaar en automatisch en kan vooraf ingesteld worden zodat hij zichzelf in - en uitschakeld.  Het gebruik is zeer eenvoudig.   Met een druk op een toets voor het in – en uitschakelen van de pelletkachel.  Daarbuiten meestal nog 2 knoppen voor het regelen van de temperatuur en eentje voor de regeling van de windsnelheid (blaassnelheid) van de ventilators.

 

De rookgasafvoer kan zowel gebeuren via een bestaande schoorsteen of via een externe te plaatsen inox schoorsteen aan de buitenzijde van de woning.  Meer informatie nodig of heeft U vragen stel ze ons via contact Kemps

 

 

Is een pelletkachel eenvoudig te plaatsen of te installeren ?

 

Alle pelletkachels kunnen aangesloten worden op een bestaande schoorsteen. Heeft U geen schoorsteen dan kan via een boring een opening van 8 cm gemaakt worden in de gevel.
Er zijn zowel voorzetmodellen als inbouwpelletkachels.

 

Onderhoud van de pelletkachel

 

Ons advies om de 2000 a 2500 kg. pelletverbruik dient een GROOT onderhoud uitgevoerd te worden.
Heeft U het eenmaal gezien, dan kan een handige Harry het volgende keer zelf en dit is
niet verboden.

Ventilatoren en rookkanalen worden gereinigd alsook alle parameters die opgeslagen werden worden nagekeken en gecontroleerd.  Hieruit kan soms blijken dat een paar parameters moeten bijgestuurd worden.
Een schoorsteenreiniging is aanbevolen.  Zeker wanneer U een enkelwandige buis gebruikt aan de buitengevel van de woning.
Afhankelijk van de gebruikte pellets ga je meer of minder aanslag krijgen in de schoorsteen.  Condensatie heeft hier ook eveneens een invloed op.

 

 

Wenst U een PELLETKETEL te KOPEN dan bent U bij ons aan het juist adres.  Gelieve een bericht te sturen via de contactpagina.

 

Balansventilatie voor pelletkachels

 

Ook hier is een oplossing voor.  Er wordt gebruik gemaakt van een dubbelwandige buis.  Het binnenkanaal wordt gebruikt voor de rookgassen af te voeren.  Het buitenste kanaal wordt gebruikt om de kachel te verbinden met de buitenlucht.  Met behulp van de KIT DIEUX wordt de aangetrokken lucht ook opgewarmd.  Hierdoor is het in de winter ook niet meer nodig om je pelletkachel te ontsteken met een aanmaakblokje wanneer de temperatuur onder de 3 a 4 graden daalt.

 

 

 

 

Garantie op pelletkachels :

 

EDILKAMIN : geeft 2 jaar garantie.  Op de verbrandingskamer en het vuurkorfje geldt een garantie van 5 jaar.
Edilkamin in het enige merk dat hiervoor een uitgebreide garantie geeft.  Immers zij zorgen zelf voor de productie van de verbrandingskamers.

 

Hoeveel verbruikt een pelletkachel :

 

Spijtig maar we kunnen je er geen duidelijk antwoord op geven !!   Het verbruik aan pellets wordt bepaald door zeer veel factoren.
Klik hier voor info ivm verbruik pelletkachel.

Een kleine indicatie kunnen we je alvast geven.  Met een gewone kachel van ongeveer 8 Kw is het verbruik tijdens een stookseizoen gemiddeld ongeveer tussen de 1500 en 2000 kg. pellets.  In EURO'S is dit ongeveer 375 a 500 euro.